PAULA DE WIT/ZANGDOCENT

Zangles geven is voor mij een passie, mensen over strepen trekken, resultaten met hun stem bereiken die hen zelf versteld doen staan, de onwillekeurige blokkades  die het vrije geluid belemmeren, oplossen!

paula viool.png

Proefles gratis 

Prijs per uur vast te stellen

na proefles

Locatie lespraktijk

Tijdelijk:

Vinkenbaan 10b

2082 EP Santpoort-Zuid

op 2 minuten lopen van

Station Santpoort-Zuid

Contact:

paulinadewit@tiscali.nl

06.28248395

De methode waarmee ik les geef is een samengaan van allerlei eigen ervaringen en stromingen (Pahn, kinesiologie, haptonomie enz) die ik heb bestudeerd en waabij alle aspecten van het goede en

natuurlijke zingen aan de orde komen.

Alles krijgt aandacht: houding, ademstroom, articulatie,

resonans, op een prettige speelse manier.

Zangplezier staat voorop!

Ik ben voorzitter van het bestuur van de stichting Cantina Vocaal, een prive zangschool in Amsterdam

Ook ben ik voorzitter van P’Adam, ensemble olv Maria van Nieukerken 

en geef ik tijdens de Haarlemse manifestatie KORENLINT

stemworkshops samen met mijn partner Elise Blesgraaf.

Zelf volgde ik mijn zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, kreeg ik les van Erna Spoorenberg en had enkele jaren les van Udo Reinemann. Ik volgde masterclasses van o.a. Cathy Berberian, Pierre Bernac. en Hans Hotter. Ik studeerde af bij Margreet Honig, behaalde mijn examen Uitvoerend Musicus, won de Toonkunst Jubileum Prijs en werd later aangesteld als hoofdvakdocent en coördinator van de afdeling Zang Klassiek aan het Conservatorium van Amsterdam

Lara Diamand

Utrecht

Sopraan

Ik heb met veel plezier zang gestudeerd bij Paula. 

Ze is een zeer geduldig docent met een zee aan technische en muzikale kennis. Ze is betrokken bij de zangers en gaat op zoek om zelfs de kleinste details van de muziek mooi te laten klinken.

Eric Fennis

Amersfoort

Blokfluitist

Met veel humor, kennis en toewijding leert ze je de fijne kneepjes van het zang-vak en reikt ze je de technieken aan om steeds beter te kunnen zingen. Zij weet als geen ander wat ze aan het doen is. Wil je serieus je zangtalent ontwikkelen, zit je bij Paula goed. Ook voor instrumentalisten een aanrader.

Frank Hermans

Tilburg

Bariton

Sinds november 1996 kom ik met regelmaat bij Paula de Wit. Zij is voor mij een toplerares die mij significant heeft aangevuld op mijn kennis opgedaan op het Conservatorium. Door de jaren heen is ze veranderd in een coach. Ook heeft ze mij op een goed spoor gezet waardoor ik andere zangers maar ook dirigenten en regisseurs heb leren kennen zodat ik ook in dat opzicht een completere zanger én docent ben geworden. Kortom: een aanrader voor een ieder die echt de diepte in wil op vocaal vlak!

Paul Weeren, Geldrop

Pianist/Klavecinist

Haar manier van lesgeven is betrokken, humorvol en vanuit een echte interesse in niet alleen de stem, maar in de hele persoon van de zanger. Dat is essentieel, waardoor je je veilig voelt om in de lesomgeving veel uit te proberen en als in een laboratorium te kunnen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. In mijn werk als begeleider ontmoet ik veel zangers, waaronder een groot aantal die door Paula opgeleid of gecoacht zijn. Ik merkte bij deze zangers vooral een heel evenwichtige manier van zingen.